Veće znanje o zakonodavnom i institucionalnom okviru zaštite potrošača

Udruženje potrošača ''Klub potrošača'' TK Tuzla provodi projekt ''Veće znanje o zakonodavnom i institucionalnom okviru zaštite prava potrošača'' odobrenog od Federalnog ministarstva trgovine. U skladu sa zakonskim obvezama Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH da pruža potporu Udruženjima potrošača, predstavnik IOZZPUBiH je sudjelovao na tematskom predavanju studentima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, kao i Udruženju žena u Tuzli, i predstavio zakonske nadležnosti i rad institucije, s posebnim osvrtom na interes za medijaciju kao način alternativnog rješavanja potrošačkih sporova.

Pročitaj više
Obrazovanje potrošača

Obrazovanje potrošača je proces stjecanja temeljnih znanja i ovladavanja vještinama i tehnikama potrebnim za pravovremeno i ispravno donošenje odluka, prepoznavanje svojih stvarnih potreba i mogućnosti uz istovremeno postizanje maksimalnih učinaka u pogledu cijene i kvaliteta proizvoda i usluga.

Pročitaj više
Predavanje na Ekonomskom fakultetu

Na poziv Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Ombudsman za zaštitu potrošača je dana 10.11.2009. godine sudjelovao na predavanju pod nazivom "Zaštita potrošača", koje se održalo u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u sklopu predmeta "Marketing".

Pročitaj više