
Povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine organizirala je u suradnji s Uredom Svjetske zdravstvene organizacije u Bosni i Hercegovini, konferenciju na kojoj su predstavljena najnovija znanstvena i stručna saznanja o temama iz svih segmenata “jedinstvenog zdravlja”, uključujući antimikrobnu rezistenciju, zoonoze, zdravlje bilja i sintetičke kemikalije u okolišu i hrani.
Kroz panel rasprave, razmatrano je povjerenje potrošača u javni sektor, utjecaj medija na percepciju potrošača o rizicima podrijetlom iz hrane, te značaj pretpristupnih programa EU i međunarodnih fondova za razvoj znanstvene suradnje.
Na konferenciji je sudjelovalo više od 100 stručnjaka iz područja sigurnosti hrane, javnog zdravstva, veterinarstva i zdravlja bilja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, uključujući predstavnike Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) i Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA).
